Mäsá viackrát zomelieme, pridáme vajcia, roztlačený cesnak, soľ, vegetu, korenie a muškátový orech, zmiešame a necháme aspoň 12 hodín stáť. Hmotu natlačíme do úzkeho mikroténového vrecka, na oboch koncoch silno zaviažeme a dáme do hrnca s vriacou vodou. Varíme 1 a pol hodiny. Vyberieme, necháme vychladnúť, vrecko odstránime a obalíme v červenej paprike. Krájame na hrubšie plátky a podávame s chlebom a zeleninou.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
štvrtok 23. februára 2017
Mortadela
1 kg bravčového bôčika, 50 dkg hydinového mäsa, 5 vajec, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička vegety, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika na obaľovanie.
Mäsá viackrát zomelieme, pridáme vajcia, roztlačený cesnak, soľ, vegetu, korenie a muškátový orech, zmiešame a necháme aspoň 12 hodín stáť. Hmotu natlačíme do úzkeho mikroténového vrecka, na oboch koncoch silno zaviažeme a dáme do hrnca s vriacou vodou. Varíme 1 a pol hodiny. Vyberieme, necháme vychladnúť, vrecko odstránime a obalíme v červenej paprike. Krájame na hrubšie plátky a podávame s chlebom a zeleninou.
Mäsá viackrát zomelieme, pridáme vajcia, roztlačený cesnak, soľ, vegetu, korenie a muškátový orech, zmiešame a necháme aspoň 12 hodín stáť. Hmotu natlačíme do úzkeho mikroténového vrecka, na oboch koncoch silno zaviažeme a dáme do hrnca s vriacou vodou. Varíme 1 a pol hodiny. Vyberieme, necháme vychladnúť, vrecko odstránime a obalíme v červenej paprike. Krájame na hrubšie plátky a podávame s chlebom a zeleninou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára