kg v šupke uvarených zemiakov., 300 g hrášku., 375 g morčacích pŕs., cibuľa., 50 g Palmarinu., soľ., čierne korenie., 200 g sladkej smotany., 150 g kyslej smotany., 25 g sušených húb., 2 PL strúhaného parmezánu., PL masla
Zemiaky očistíme, pokrájame na 0,5 cm hrubé rezy. Hrach sparíme horúcou vodou, morčacie prsia nakrájame na 1 cm hrubé rezance. Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Na panvici rozpustíme Palmarinu, cibuľu a mäsové rezančeky na ňom asi 3 minúty opražíme dohneda. Osolíme a okoreníme mletým korením. Sladkú a kyslú smotanu vlejeme na panvicu a zamiešame. Potom vymastíme ohňovzdornú formu. Po vrstvách vkladáme polovicu zemiakov a hrachu, posolíme, okoreníme. Na tieto vrstvy rozdelíme mäsové rezančeky a huby prelejeme smotanou. Prikryjeme zvyšnými zemiakmi a hráškom, znovu posolíme a okoreníme. Napokon na nákyp nasypeme parmezán. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov C asi 35 minút. Po upečení naukladáme na nákyp hrudky masla a ihneď podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára