utorok 15. januára 2019

Stredomorské ragú

veľká cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., 4 PL olivového oleja., šálka oleja., šálka vody., 500 g paradajok., 100 g plnených olív., KL sušených byliniek z Provensálska., soľ., 100 g sladkej smotany., 600 g ľubovoľného, podľa možnosti rozličného rybacieho filé., 200 g mäsa z mušlí, čerstvého alebo zaváraného., krabička šafránu
Cibuľu a strúčiky cesnaku olúpeme. Cibuľu na jemno posekáme. Cesnak pretlačíme alebo veľmi jemne posekáme. Nádobu zohrejeme na teplotnom stupni 2, osmažíme v nej cibuľu a cesnak. Zalejeme vodou. Nádobu prikryjeme a teplotu znížime. Paradajky zalejeme vriacou vodou, ošúpeme a pokrájame na štvrťky. Olivy nakrájame na plátky. Paradajky s olivami vložíme do nádoby. Posypeme bylinkami a soľou a polejeme sladkou smotanou. Rybacie filé dobre umyjeme a vysušíme. Spolu mušľovým mäsom ho po 10 minútach položíme na paradajky. Prikryté ryby dusíme 10 minút. Rybu opatrne vyberieme cedidlom a položíme na zahriatu misu. Šafrán zmiešame zmiešame s trochou vody. Rybí základ ochutíme šafránom a soľou a podávame ako omáčku k rybe.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára