sobota 12. januára 2019

Miniškola pečenia

Miniškola pečenia - cesto
Sú cestá, ktoré si potrebujú pred upečením oddýchnuť. Iné sa prílišným státím pokazia. Prinášame vám prehľad, kedy je ktoré cesto najchutnejšie a akú má trvanlivosť.
Trené cesto
Si potrebuje oddýchnuť 1 – 2 dni, vtedy je šťavnaté. Dobre zabalené vydrží v chladničke týždeň až mesiac.
Odpaľované cesto
Treba použiť ešte v ten istý deň, inak je suché a tvrdé. Dobre zabalené vydrží v chladničke mesiac.
Piškótové cesto
Na obloženie je ideálne použiť ešte v ten istý deň. Na priečne krájanie potrebuje oddychovať cca 24 hodín. Po niekoľkých dňoch je vyschnuté a vhodní iba ako sladká strúhanka.
Krehké cesto a Krehké cesto s plnkou
Naprázdno je skvelé, keď sa spracuje v ten istý alebo na druhý deň. Dôkladne zabalené a zmrazené vydrží 3 mesiace.
Je najchutnejšie v ten istý deň, ako ho vypracujeme. Dobre zabalené a zamrazené vydrží 3 mesiace.
Kysnuté ľahké a ťažké cesto
Je ideálne spracovať v tej istý deň. Dobre zabalené a zamrazené vydrží mesiac.
Určené na bábovku potrebuje postáť aj niekoľko dní. Vtedy je najchutnejšie. Ak je dobre zabalené, vydrží cca 3 – 4 týždne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára