Cesto: 70 g cukru., 4 vajcia., vanilkový cukor., 25 g strúhanky., 100 g mletých lieskových orieškov., lyžica rumu., tuk na vymastenie formy
Plnka: 300 g šľahačkovej smotany., vanilkový cukor., stužovač šľahačky., 2 lyžice vaječného koňaku., 50 g čokolády
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne pridávame práškový a vanilkový cukor. Potom do snehu vmiešame žĺtky, oriešky premiešané so strúhankou a lyžicu rumu. Cestom vyplníme vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu a tortu pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov 30 minút. Na náplň ušľaháme šľahačku, do ktorej pridávame vanilkový cukor a stužovač. Vychladnutý korpus potrieme šľahačkou a pokvapkáme vaječným koňakom. Na okraj naaranžujeme hrubo posekanú čokoládu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára