sobota 12. januára 2019

Sviatočná torta s ovocím

asi 250 g kompótového a čerstvého ovocia (marhule, ananás, mandarínky, kivi, banán, jahody, hrozno)., 8 – 10 detských piškót., šľahačku., ovocie a čokoládovú ryžu na ozdobenie
KRÉM: 4 PL želatíny., 200 ml vody., 500 g mäkkého tvarohu., 150 g krupicového cukru., 400 ml smotany na šľahanie
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Potom ju zohrievame, kým sa nerozpustí. Mäkký tvaroh zmiešame s cukrom, pridáme želatínu a zľahka vmiešame tuhú šľahačku. Do vodou vypláchnutej tortovej formy rozotrieme časť krému, naň naukladáme ovocie a piškóty a prikryjeme zvyšným krémom. Povrch vyhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. Tortu ozdobíme šľahačkou, ovocím a boky i povrch posypeme čokoládovou ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára