sobota 12. januára 2019

Jablková torta-recept

5 vajec., 5 lyžíc cukru., 5 lyžíc polohrubej múky., ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva., ½ balíčka vanilínového cukru., 400 g jabĺk., mletá škorica., šťavu z ½ citróna., tuk na vymazanie formy
Žĺtky vymiešame s tromi lyžicami cukru a vanilínovým cukrom do peny. Z bielkov a dvoch lyžíc cukru vyšľaháme tuhý sneh. Všetko spolu zľahka premiešame a postupne pridávame múku, spolu s práškom do pečiva. Upečieme vo vymastenej okrúhlej forme a necháme vychladnúť. Medzitým postrúhame olúpané jablká bez jaderníkov, zmiešame s cukrom, mletou škoricou a šťavou z ½ citróna. Takto pripravenou zmesou naplníme upečený korpus a zepečieme. Hotovú tortu ozdobíme kúskami pokrájaných jabĺk. 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára