streda 16. januára 2019

Burger Madrás

600 g mletého mäsa (polovica bravčového a polovica hovädzieho)., mleté čierne korenie
OMÁČKA: 4 PL stolového oleja alebo masla., malá cibuľa., malý banán., KL kari korenia., 200 ml smotany., trochu ananásovej šťavy., 12 ks hamburgerových žemlí., 6 malých koliesok ananásu z konzervy
Mleté mäso dáme do misy, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, dobre premiešame a vytvarujeme 12 malých bochníkov (fašírok) – najlepšie mokrými rukami. Na panvici rozohrejeme 2 PL oleja alebo masla, opražíme na ňom cibuľu a banán, ktoré sme pokrájali na drobné kocky, pridáme kari korenie, smotanu a ananásovú šťavu. Varíme asi 10 minút, podchvíľou zamiešame. Hamburgerové žemle rozrežeme a dáme na 6 – 8 minút predhriať do rúry zapnutej na 100 stupňov C (teplovzdušná 80 stupňov C, plyn stupeň 2). Na zvyšnom oleji opekáme 8 – 10 minút mäsové bochníky a kolieska ananásu. Opečené mäso – burger – dáme na spodnú polovicu hamburgerovej žemle, položíme naň polovicu opraženého kolieska ananásu, potrieme kari omáčkou a prikryjeme druhou polovicou hamburgerovej žemle. Zvyšnú kari omáčku servírujeme osobitne.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára