sobota 12. januára 2019

Nebojte sa sladkostí

Ak patríte medzi „závislákov“ a bez čokolády, torty, zákuska nedáte ani ranu, zbystrite pozornsť! Tvrdenie, že sladké rovná sa kilo navyše, je už pasé. Stačí dodržať niekoľko zásad a prebytočné kilá nemajú šancu. Dezert servírujeme servírujeme zásadne pol hodiny po jedle a aspoň časť ingrediencií by mali tvoriť citrusy alebo ananás. Sú to totiž skvelé požierače tuku a urýchľovače trávenia. Raz za čas je dobré striedať klasické buchty a krémeše s takzvanými oddychovkami, čiže ľahším variantom dezertu. Kúsky čerstvého ovocia prelejeme osladeným bielym jogurtom alebo tvarohovým krémom, posypeme kakaom a zalejem likérom. Rovnako chutné sú citrusy alebo melóny plnené nízkotučným krémom a ozdobené kúskami ovocia v mliečnej alebo horkej čokoláde. Rafinovane pôsobia jabĺčka, hrušky a nektarinky zaliate medovou omáčkou s troškou likéru. Skvelou bodkou za jedlom sú rôzne sorbety, tvarohové zmrzliny, mrazené ovocné drene, jemné krémy...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára