100 g ovsených vločiek., 5 dl mlieka., 2,5 dl bieleho jogurtu., 60 g hnedého alebo bieleho kryštálového cukru., citrón., väčší strapec hrozna., ½ žltého melóna., 100 g malín., 2 väčšie slivky
Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme kryštálový cukor, trochu najemno posekanej citrónovej kôry, privedieme do bodu varu a prisypeme ovsené vločky. Za stáleho miešania varíme 2 minúty. Potom odstavíme z tepelného zdroja a primiešame jogurt. Podľa chuti (v teplom, vlažnom alebo studenom stave) nalejeme na taniere alebo do hlbších misiek a obložíme pokrájaným ovocím.
Jogurtový krém môžeme pripraviť aj s medom a kúskom vanilkového struku. Čerstvé ovocie môžeme nahradiť aromatickým sušeným ovocím (hrozienka, sušené marhule a pod.) a mandľami, vlašskými alebo lieskovými orechmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára