sobota 12. januára 2019

Fantastická smotanová kivi torta s džemom

6 vajec., 180 g kryštálového cukru., 150 g polohrubej múky., ½ prášku do pečiva., 3 tégliky kyslej smotany., vanilkový cukor., 3 stužovače šľahačky., marhuľový džem., kivi., strúhaná čokoláda., margarín
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh, zľahka vmiešame žĺtky a múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy a dáme piecť. Z kyslej smotany, vanilkového cukru a stužovača šľahačky urobíme krém. Vychladnutý korpus potrieme džemom, dáme naň prvú vrstvu krému, potom kivi a na to ďalšiu vrstvu krému. Nakoniec tortu ozdobíme postrúhanou čokoládou.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára