piatok 18. januára 2019

Veľkonočný baranček-recept

500 g polohrubej múky., 50 g práškového cukru., 200 ml vlažného mlieka., 75 g rozpusteného masla., vajce., vanilkový cukor., KL soli., strúhaná citrónová kôra., 100 g hrozienok
KVÁSOK: 40 g kvasníc., 50 ml vlažného mlieka., KL cukru
NA POTRETIE: vajce

Kvasnice zmiešame s lyžičkou cukru, mliekom a dáme vykysnúť. Múku, cukor, vanilkový cukor a vykysnutý kvások dáme do väčšej misky. Pridáme hrozienka a premiesime. Povrch cesta posypeme múkou, zakryjeme utierkou a dáme vykysnúť na teplé miesto podľa potreby 30 – 90 minút. Z vykysnutej hmoty odoberieme ½. Zo zvyšku cesta tvarujeme malé guľaté slimáky. Z odloženého cesta vyformujeme hlavu, ucho nohy a chvost. Jednotlivé kúsky kladieme na vymastený plech tesne vedľa seba do podoby barančeka. Nakoniec barančeka potrieme vajíčkom, necháme na plechu ešte trochu podkysnúť a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 40 minút. Pri teplote asi 180 – 200 stupňov C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára