sobota 12. januára 2019

Višňová torta s tvarohovou plnkou

6 vajec., 50 g kakaa., 150 g práškového cukru., 100 g hrubej múky
PLNKA: 2 dl mlieka., balíček vanilínového cukru., 50 g kryštálového cukru., 20 g hrubej múky., 3 žĺtky., 150 g práškového cukru., 350 g tvarohu., zavárané višne

Cukor so žĺtkami vymiešame do peny, pridáme kakao a zamiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou ho zľahka primiešame k žĺtkom. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme v mierne vyhriatej rúre. Upečenú tortu prekrojíme na tri diely, potrieme plnkou, naplníme višňami a spojíme. Celú potrieme plnkou a ozdobíme višňami a strúhanou čokoládou.
Plnka: vanilínový a kryštálový cukor rozmiešame v mlieku, pridáme múku, cukor, žĺtky a uvaríme na hustú kašu., medzitým vymiešame maslo s cukrom, pridáme pretretý tvaroh, hrozienka, po troche vychladnutú uvarenú kašu a všetko dobre premiešame. 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára