sobota 12. januára 2019

Pomarančová torta na Grécky spôsob

100 g kandizovanej pomarančovej kôry., 50 g hrozienok., dl rumu., 5 dl hustejšieho vanilkového pudingu., 200 g piškót., pomaranč., šľahačka
Kandizovanú pomarančovú kôru a hrozienka namočíme deň vopred do rumu. Pred prípravou ich varíme na miernom ohni 30 minút. Do tehlovej formy nalejeme vrstvu hustejšieho vanilkového pudingu a naň uložíme vrstvu piškót. Do zvyšku pudingu primiešame uvarenú pomarančovú kôru s hrozienkami, nalejeme na piškóty, znova uložíme vrstvu piškót a zakončíme vrstvou ochuteného pudingu. Tortu necháme vychladnúť a pred podávaním ozdobíme šľahačkou a plátkami čerstvého pomaranča.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára