piatok 18. januára 2019

Veľkonočná torta-recept

6 žĺtkov., 6 bielkov., 200 g cukru., nastrúhaná kôra., z citróna., 2 PL citrónovej šťavy., PL čerešňovice., 125 g mletých lieskových orieškov., 125 g mletých lieskových mandlí., 50 g rozpustnej Hery
POLEVA: 200 g práškového cukru a 4 PL citrónovej šťavy
Žĺtka s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Pridáme citrónovú kôru, čerešnovicu., oriešky a mandle. Do zmesi opatrne vmiešame pevný sneh z bielkov a nakoniec vychladnutú Heru. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie, vlejeme cesto a v predhriatej rúre pečieme asi 55 minút. (elektrická rúra – 175 stupňov C až 200 stupňov C; plyn stupeň 2 – 3). hotovú vychladnutú tortu potrieme polevou a ozdobíme.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára