sobota 12. januára 2019

Tvarohovo broskyňová tortička

225 g suchého čajového pečiva., 200 g bieleho jogurtu., 200 g tvarohu., 50 g pokrájaných vlašských orechov., 3 veľké broskyne., ½ balenia vanilkového cukru., 7 PL broskyňovej šťavy., 3 PL cukru., 3 PL stopeného masla., 3 PL medu., PL čírej želatíny., PL citrónovej šťavy
Tvaroh zomlieť. Čajové pečivo rozdrviť, zmiešať s orechami, maslom a medom. Masu dať do tortovej formy. Želatínu rozpustiť v broskyňovej šťave, zohriať na miernom ohni a nechať vychladnúť. Broskyne pokrájame na osminky a na miernom ohni zapariť spolu s cukrom a citrónovou šťavou (asi 10 minút). Nakoniec pridať vanilkový cukor a nechať vychladnúť. Polovicu broskýň zmixovať, pridať jogurt, tvaroh, želatínu a vymiešať. Osminky broskýň poukladať na čajové pečivo, zaliať tvarohovou masou a dať vychladnúť. Ľubovoľne vyzdobiť.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára