pondelok 14. januára 2019

Zelené gazpacho s krabom

2 krajce bieleho chleba., 250 ml bieleho vína., 2 strúčiky cesnaku., 4 mladé cibuľky., 2 zelené papriky., veľká uhorka., 3 vetvičky koriandra., 3 vetvičky petržlenu., 60 ml (4PL) olivového oleja., šťavu z limetu., 30 ml (2 PL) ryžového octu., 250 g čerstvo uvareného alebo konzervovaného krabieho mäsa
Z chleba odrežte kôrky. Porozlamujte ho a dajte do menšej misky. Pridajte víno a nechajte napučať. Očistite cesnak. Cibuľky nakrájajte na kolieska, papriky na kocky. Ošúpte uhorku, pozdĺžne ju rozpoľte, vyškrabte semená a nakrájajte na malé kocky. Z koriandra a petržlenu poodtŕhajte lístky, 4 – 6 malých vetvičiek si odložte na ozdobu. Všetky zložky zmixujte na hladkú masu. Prelejte ju do väčšej misy, primiešajte olivový olej, šťavu z limetu a ocot. Prikryte ju a dajte do chladničky aspoň na hodinu. Polievku premiešajte, ochutnajte, a ak treba pridajte ešte šťavu z limetu, ocot a korenia. Do každej porcie pridajte krabie mäso. 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára