750 g rybacích kostí a hláv., cibuľa a 3 – 5 vetvičiek petržlenovej vňate alebo 2 bobkové listy., 250 ml suchého bieleho vína alebo šťava z ½ citróna., l vody., 5 zrniečok korenia
Kosti a hlavy rýb starostlivo umyte. Kosti rozdeľte na 4 – 5 častí. Cibuľu očistite, rozkrojte a nakrájajte na tenké plátky. Kosti a hlavy rýb dajte do stredne veľkého hrnca spolu s cibuľou, petržlenovou vňaťou alebo bobkovým listom, vínom alebo citrónovou šťavou, čiernym korením a zalejte vodou. Pomaly uveďte do varu a nechajte slabo variť 20 minút. Občas odoberte povrch. Preceďte cez sitko do misy. Nechajte vychladnúť a potom skladujte v chladničke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára