pondelok 14. januára 2019

Slepačia polievka so zeleninou

menšia sliepka alebo polovica väčšej sliepky., 1,5 vody., soľ., cibuľa., 40 g masti., 60 g mrkvy., 60 g zeleru., 100 g karfiolu., 50 g zeleného hrášku., 20 g ryže., mleté čierne korenie., zelená petržlenová vňať
Očistenú a umytú sliepku zalejeme vodou, osolíme, uvedieme do varu a varíme 60 minút. Potom sliepku vyberieme, mäso vykostíme, kosti vložíme späť do vývaru a varíme ďalej. Cibuľu posekanú nadrobno opražíme na masti, pridáme očistenú a pokrájanú mrkvu, zeler, opražíme a primiešame karfiol rozobratý na ružičky spolu so zeleným hráškom. Všetko podlejeme trochou vývaru a udusíme do polomäkka. Potom pridáme umytú ryžu, mleté čierne korenie a pokrájané mäso, zalejeme precedeným slepačím vývarom a dovaríme. Hotovú polievku ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára