sobota 12. januára 2019

Frankfurtský veniec

Cesto: 200 g stužený tuk., 200 g cukru., štipka soli., 4 vajcia., 200 g múky., ½ balíčku prášku do pečiva.,
Náplň: ½ l mlieka., 100 g cukru., 2 balíčky vanilkového pudingu., 250 g hery., vanilkový cukor.,
Ozdoba: 150 g sekaných mandlí., 10 g koktejlových čerešní

Stužený tuk, cukor a vajcia ušľaháme. Postupne vmiešame preosiatu múku spolu s práškom do pečiva. Cesto nalejeme do kruhovej formy vymastenej a vysypanej múkou. Pečieme v predhriatej rúre. Z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvaríme krém, ktorý miešaním vychladíme Do studeného krému dáme stužený tuk, vanilkový cukor a vyšľaháme. Vychladený korpus dvakrát prekrojíme a naplníme dvoma tretinami krému. Zvyšný krém použijeme na natieranie a zdobenie. Natretý veniec posypeme mandlami, ozdobíme krémom a koktejlovými čerešňami.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára