sobota 12. januára 2019

Plnená maková torta

citrón., vajce., 90 g masla., 50 g cukru., 150 g múky a trochu múky na dosku., tuk na vymastenie formy
PLNKA A POLEVA: 180 g maku., vajce., 125 g cukru., 100 g čokolády., 65 g hrozienok., 30 g kandizovanej citrónovej kôry., 30 g mletých mandlí., vrecúško citrónovej polevy

Citrónovú kôru postrúhame a s vajcom, maslom, cukrom, múkou, 2 – 3 lyžicami vody vypracujeme na hladké cesto. Na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenký plát a tortovou formou z neho vykrojíme 3 kolesá. Na plnku zomelieme mak a vymiešame s vajcom a cukrom. Čokoládu postrúhame a s mandľami, hrozienkami a kandizovanou kôrou pridáme do maku. Tortovú formu vymastíme a na dno položíme jeden plát. Naň rozotrieme polovicu plnky a prikryjeme ďalším plátom, na ktorý dáme zvyšok plnky. Prikryjeme posledným plátom cesta. Rúru predhrejeme na 180 stupňov C, pečieme asi hodinu.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára