sobota 12. januára 2019

Malinová torta s tvarohovou plnkou

8 vajec., 170 g práškového cukru., 100 g zomletých orechov., 130 g hrubej múky
PLNKA: 4 žĺtky., 2,5 dl mlieka., balíček vanilínového cukru., 70 g kryštálového cukru., 30 g hrubej múky., 170 g masla., 170 g práškového cukru., 370 g tvarohu., 100 g hrozienok., malinový kompót alebo 250 g čerstvých malín
Cukor a žĺtky vymiešame do peny. Pridáme zomleté orechy a múku. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a po lyžiciach ho zľahka primiešame k žĺtkom. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a vo vyhriatej rúre pomaly upečieme. Upečenú a vychladnutú tortu prekrojíme na dve časti, naplníme a spojíme. Povrch aj boky natrieme plnkou a posypeme orechami. Ozdobíme malinami a cukríkmi.
Vanilínový a kryštálový cukor rozmiešame v mlieku, pridáme žĺtky, múku a uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame s cukrom a jemným tvarohom, pridáme hrozienka, po lyžiciach vychladnutú kašu a dobre premiešame. Plnku natrieme na prekrojenú tortu, na ňu uložíme maliny a prikryjeme. 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára