pondelok 14. januára 2019

Ľadová uhorková polievka

500 g uhoriek., 6 mladých cibuliek., 3 vetvičky čerstvej mäty., 250 ml studeného slepačieho vývaru., 250 ml bieleho jogurtu., 125 ml kyslej smotany šťava z citróna
Z uhoriek odrežte konce pozdĺžne ich rozpoľte a vydlabte semená. Dužinu nakrájajte na kocky. Cibuľku očistíme a nakrájajte. Lístky mäty bez stopiek nadrobno posekajte. Uhorky, cibuľu a slepačí vývar zmixujte na hladkú masu. Pridajte jogurt, smotanu, citrónovú šťavu a opäť zmixujte. Polievku prelejte do misy, primiešajte mätu a podľa potreby dochuťte. Prikryte a chlaďte ju asi hodinu. Ak je príliš hustá, prilejte viac vývaru a citrónovej šťavy.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára