pondelok 14. januára 2019

Zeleninový vývar-recept

3 cibule., 3 – 4 mrkvy., 3 stopky zeleru., 2 strúčky cesnaku., 2 l vody., zväzok vňatí., 10 zrniečok čierneho korenia
Cibuľu očistíte a nakrájajte na väčšie kocky. Očistite mrkvu a nakrájajte na kocky. Olúpte a nakrájajte zelerové stopky. Ak dávate aj cesnak, položte veľký nôž plochou stranou na strúčik a päsťou naň pevne zatlačte. Šupku olúpte. Zeleninu dajte do veľkého hrnca. Pridajte vodu, zväzok vňatí a čierne korenie. Pomaly uveďte do varu. Neprikryté nechajte veľmi pomaly variť asi hodinu. Občas oberte povrch veľkou kovovou lyžicou. Odstavte z ohrevu. Vývar preceďte cez sitko do misy. Nechajte vychladnúť, potom prikryte a skladujte v chladničke.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára