125 g masla alebo margarínu., 125 g práškového cukru., 3 vajcia., 150 g hladkej múky., balíček zlatého klasu., ½ bal. kypriaceho prášku do pečiva., 50 g mletého maku., 100 ml mlieka
PLNKA: 200 g termizovaného syra (Lučina)., balíček vanilínového cukru., 250 ml šľahačkovej smotany., bal. Smeta-fixu – stužovača šľahačky
OZDOBA: 350 g marhuľových polovičiek
Maslo s práškovým cukrom vymiešame do penista. Postupne pridávame žĺtky a mlieko. Múku premiešame s kypriacim práškom do pečiva. Zlatým klasom a mletým makom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Potom múku aj tuhý sneh z bielkov striedavo zľahka vmiešame do cesta. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme v strednej časti predhriatej rúry pri teplote 170 stupňov C asi 30 – 40 minút. Po upečení necháme cesto dobre vychladnúť. Na vychladnuté cesto navrstvíme syrovú plnku a zarovnáme. Vrch torty ozdobíme nakrájanými marhuľami. Pred podávaním odložíme do chladničky stuhnúť
Plnka: šľahačkovú smotanu vyšľaháme so smeta-fixom do tuha. Syr vymiešame s vanilínovým cukrom a zľahka doň vmiešame tuhú šľahačku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára