utorok 15. januára 2019

Kapor na poľský spôsob

1 ½ kapra., 2 cibule., 2 karotky., ½ zeleru., zväzok petržlenu., 4 zrnká čierneho korenia., 3 horčičné semienka., 2 klinčeky., bobkový list., kôra z polovice citróna
Omáčka: ½ l čierneho piva., 1 PL vínneho octu., 50 g hrozienok ., 50 g olúpaných a uvarených mandlí
Kapra očistíme a narežeme a spolu s kúskami cibule, karotkou, zelerom a petržlenom vložíme do nádoby a na najnižšej teplote varíme 25 minút, potom rybu vyberieme a položíme na misu, z rybieho vývaru a čierneho piva zhotovíme omáčku., ktorú zjemníme vínnym octom, hrozienka s mandľami a všetko ešte raz krátko povaríme.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára