sobota 12. januára 2019

Mandľové rezy

3 vajcia., 60 g kryštálového cukru., 60 g polohrubej múky špeciál., 30 g mletých mandlí., PL oleja., PL kakaa., ¼ vrecúška prášku do pečiva., tuk a múka na pomastenie a posypanie tortovej formy
PLNKA: vrecúško (125 g) mandľového mliečného sušeného pudingu., 2,5 dl vody., 150 g masla., 100 g práškového cukru
OZDOBU: mleté mandle a strúhaná čokoláda

Bielky z troch vajec vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Potom zašľaháme žĺtky a vmiešame múku, prášok do pečiva, kakao, olej a mandle. Cesto rozotrime na dno pripravenej tortovej formy. Upečieme ho v predhriatej rúre. Pudingový prášok uvaríme vo vode podľa návodu na vrecúšku. Maslo s cukrom v mise do penista vymiešame. Do neho potom po malých čiastkach zapracúvame vychladnutý puding. Pudingový krém naplníme do zdobičky alebo do vrecúška s ozdobnou rúrkou a špirálovite ho nastriekame na povrch upečeného korpusu tak, aby sme celý krém minuli. Povrch posypeme mletými mandľami a strúhanou čokoládou. Koláč uložíme do chladničky. Pred podávaním ho rozrežeme na 12 porcií.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára