sobota 12. januára 2019

Smotanovo malinová torta

bal. piškótového cesta v prášku., 4 vajcia., 250 ml vody
KRÉM: ½ l kyslej smotany., 4 – 5 PL práškového cukru., 8 plátkov želatíny., 2 PL vody., 150 ml mlieka., bal. šľahačky v prášku., 250 g malín
POTRETIE A POSÝPANIE: ¼ l smotany na šľahanie., bal. stužovača šľahačky., trošku kakaa

Piškótové cesto v prášku vysypeme do misky, pridáme 25 ml vody a 4 vajcia. Korpus ďalej pripravíme podľa návodu na balení. Cestom naplníme vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu a zarovnáme do hladka. Pečieme v strednej časti vyhriatej rúry.
Želatínu dáme podľa návodu na balení napučať. Pridáme k nej 2 PL vody a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Kyslú smotanu osladíme práškovým cukrom, pridáme rozpustenú želatínu, maliny a všetko dobre premiešame. Šľahačku v prášku vyšľaháme podľa návodu na balení do tuha. Potom ju zľahka vmiešame do pripravenej malinovej zmesi. Vychladnutú tortu jedenkrát prekrojíme. Na spodný plát torty v tortovej forme rozotrieme krém. Prikryjeme druhým plátom, zľahka pritlačíme a dáme na 4 hodiny do chladničky.
Smotanu vyšľaháme so stužovačom šľahačky do tuha. Opatrne otvoríme uzáver formy a šľahačku natrieme povrch a boky torty. Na vrch torty položíme v rozostupoch prúžky papiera a posypeme kakaovým práškom. Papierové prúžky opatrne odstránime. Až do podávania tortu odložíme do chladničky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára