sobota 12. januára 2019

Snehové tajomstvo-recept

vrecuško piškót., 4 – 5 ks manga., 250 g kryštálového cukru., 2 KL maizeny., 3 vajcia., 3 bielka., 100 g práškového cukru., maslo., škorica
Olúpané mangá nakrájame na menšie kúsky, zasypeme polovicou cukru, pridáme trochu vody a podusíme domäkka. Potom osladíme zvyškom cukru. V troche vody rozmiešame maizenu a pridáme do mangovej hmoty, ktorú opäť privedieme do varu. Všetko premiešame a pridáme celé vajcia. Zapekaciu misu potrieme maslom a na jej dno rozložíme vrstvu piškót. Na ne rozotrieme mangovú zmes, vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme, kým zmes stuhne. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh a pokryjeme ním múčnik. Necháme v rúre ešte chvíľu zapiecť. Na záver posypeme škoricou a podávame. Nákyp chutí horúci i vychladnutý.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára