sobota 12. januára 2019

Čokoládová torta-recept

Cesto: 300 g piškót., 250 g cukru., 150 g masla., 80 g polohrubej múky., 6 bielkov., 3 vajcia., balenie vanilkového cukru., KL kakaa., 3 KL prášku do pečiva., KL škorice
Masa I.: 180 g orechového krému., 150 g čokolády., 100 g piškót
Masa II.: 450 ml smotany (33%)., 100 g mliečnej čokolády., 100 g horkej čokolády., 100 ml mlieka
K tomu: kakao na vyzdobenie., papier na pečenie

Cesto: Piškóty postrúhať na strúhadle a zmiešať s múkou, škoricou, kakaom a práškom do pečiva. Maslo vyšľahať šľahačom do penista. Do masla vsypať 100 g cukru, vanilkový cukor, a ďalej šľahať. Za stáleho šľahania pridávať po jednom vajci. Bielka vyšľahať so zvyšným cukrom na tuhú penu. Piškóty jemne vmiešať do vajíčkovej masy. Jemne vmiešať penu z bielkov. Tortovú formu vyložiť papierom na pečenie. Masu dať do formy a piecť okolo 40 minút pri teplote 180 stupňov C.
Masa I.: čokoládu postrúhať a zahriať na teplotu 34 stupňov C. Pridať orechový krém a piškóty. Dôkladne vymiešať a odstaviť.

Masa II.: Mlieko priviesť do varu. Čokoládu postrúhať a zohriať na teplotu 34 stupňov C, pridať do mlieka a nechať vychladnúť. Vyšľahať smotanu a jemne vmiešať do mlieka.
Čokoládová torta: Na spodok formy dať prvú masu a dať si na 2 hodiny do mrazničky, potom rovnomerne roztrieť druhú masu a na ňu dať upečené cesto. Tortu posypať kakaom a vyzdobiť podla uznania.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára