sobota 12. januára 2019

Viedenské rozteky

7 dkg masla., 9 dkg topeného syra., 12 dkg múky., 4 PL marhuľového džemu., žĺtok., 2 PL mlieka., 3 dkg mletých orechov
Maslo a topený syr vyšľaháme do penista. Pridáme múku a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do alobalu. Najmenej tri hodiny necháme odpočinúť na chladnom mieste. Cesto neskôr vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a rozdelíme na štvorčeky približne 5 x 5 cm. Kým sa rúra vyhreje na 200º C, natrieme štvorčeky džemom, vytvarujeme z nich rožteky a poukladáme na plech vystlaný pergamenovým papierom. Vyšľaháme žĺtko s mliekom a rožteky pierkom rovnomerne potrieme. Posypeme mletými orechmi a pečieme 15 minút. Po vychladnutí podľa chuti ozdobíme práškovým cukrom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára