sobota 12. januára 2019

Tvarohová torta-recept

Cesto: 100 g polohrubej múky., 50 g cukru., 50 g masla., 30 g strúhaného kokosu., 2 vajcia., ½ lyžičky prášku do pečiva
Masa: 300 g tvarohu., 200 ml smotany (33%)., 150 g cukru., 2 červené grepfruity., 3 PL čírej želatíny
K tomu: červený grepfruit., PL cukru., 100 ml smotany (33%)., 50 g mliečnej čokolády., papier na pečenie

Cesto: Maslo vymiešame s cukrom. Za stáleho miešania postupne pridávame vajcia. Múku zmiešať s práškom do pečiva a strúhaným kokosom a postupne pridávať do masy. Cesto dať do papierom vyloženej formy. Piecť pri teplote 160 – 180 stupňov C asi 15 – 20 minút.
Masa: Zomlieť tvaroh. Grepfruity ošúpať, vytlačiť šťavu a dužinu zmiešať s tvarohom. Želatinu namočiť v 125 ml studenej, prevarenej vody. Smotanu vyšľahať s cukrom, pridať tvaroh a prihriatu, rozpustenú želatínu. Dôkladne vymiešať.
Tvarohová torta: Cesto pokropiť grepfruitovou šťavou. Masu rozotrieť na upečené, vychladnuté cesto vo forme a nechať stuhnúť. Smotanu vyšľahať s cukrom. Čokoládu schladiť a postrúhať na strúhadle. Tortu natrieť šľahačkou, po bokoch obsypať čokoládou, navrchu vyzdobiť šľahačkou a grepfruitom.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára