pondelok 14. januára 2019

Hovädzí vývar

2 kg hovädzích kostí., 2 cibule., 2 mrkvy., 2 stopky zeleru., 4 l vody., zväzok vňatí., 10 zrniečok korenia., strúčik cesnaku., 15 ml (PL) rajčiakového pretlaku
Rozohrejte rúru na 230 stupňov C. Hovädzie kosti dajte do pekáča a pečte asi 40 minút dohneda. Očistite a rozštvrťte cibule a mrkvy. Rozštvrťte aj zelerové stopky. Zeleninu dajte na panvicu, opekajte 15 – 20 minút dohneda, občas premiešajte. Kosti i zeleninu preložte do väčšieho kastróla. Z pekáča odstránte tuk, pridajte doň 500 ml vody a uveďte do varu. Miešajte aby sa výpek rozpustil. Túto tekutinu pridajte do nádoby k ostatným prísadám, dolejte toľko vody, aby boli kosti prikryté a pomaly uveďte do varu. Zmiernite plameň a 4 – 5 hodín neprikryté udržiavajte na veľmi slabom vare. Ak treba, dolejte vodu, aby ňou boli kosti stále zakryté. Vývar sceďte a nechajte voľne vychladnúť. Potom ho schlaďte a odoberte tuk.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára