piatok 18. januára 2019

Jahodová sviatočná torta

600 g jahôd., 60 g pomletých mandlí., 6 bielkov., 225 g práškového cukru., 450 ml sladkej smotany., 30 g nasekaných vlašských orechov
KRÉM: 450 g preosiateho práškového cukru., 90 g zmäknutého masla., 3 PL sladkej smotny., 45 g kakaa
Na dva plechy položíme alobal a pomocou taniera nakreslíme na každý z nich dva kruhy. V miske ručným šľahačom vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Po lyžiciach pridávame práškový cukor a ďalej šľaháme, kým sneh nie je tuhý. Potom doň vmiešame nasekané mandle. Pripravenú hmotu rozotrieme pomocou lyžice na obidva plechy vo vyznačených kruhoch. Každý plech pečieme v predhriatej rúre pri 140 stupňov C asi hodinu. Rúru otvoríme a necháme v nej upečené 10 minút chladnúť. Potom ich odlepíme ostrým nožom a necháme celkom vychladnúť. 150 g jahôd očistíme a pokrájame na tenké plátky. Do mixéra vložíme všetky prísady na krém a vymiešame dohladka. Jeden biely plát potrieme tretinou maslového krému a navrch poukladáme tretinu pokrájaných jahôd. Rovnako urobíme ďalšie dve vrstvy. Jednotlivé obložené pláty poukladáme na seba a prikryjeme posledným plátom. Vo veľkej nádobe vyšľaháme hustú šľahačku, ktorou ponatierame vrch aj boky. Nakoniec boky obložíme nasekanými vlašskými orechmi a uložíme na 4 hodiny do chladničky. Tortu pred podávaním ozdobíme očistenými jahodami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára