sobota 12. januára 2019

Vodová torta

bal. piškótového cesta v prášku., 4 vajcia., 250 ml vody., 100 g mletých vlašských orechov., 3 PL rumu
PLNKA: ¼ l šľahačkovej smotany., PL práškového cukru., PL práškového cukru., KL škorice., 2 ks plátkovej želatíny., 2 PL rumu
ŽELÉ: ¼ l jablčnej šťavy., PL cukru., bal. tortového číreho želé
POTRETIE, POSÝPANIE A OZDOBENIE: trošku marhuľového džemu., trošku postrúhaných vlašských orechov., niekoľko kúskov jablka

Piškótové cesto v prášku vysypeme do misky, pridáme 100 g orechov, 3 PL rumu, 25 ml vody a 4 vajcia. Korpus ďalej pripravujeme podľa návodu na balení. Pripraveným cestom naplníme vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu a zarovnáme. Pečieme v strednej časti vyhriatej rúry.
Plnka: želatínu dáme podľa návodu na obale napučať. Šľahačku vyšľaháme s práškovým cukrom a škoricou do tuha, ešte počas šľahania prilejeme roztopenú želatínu s rumom a viac nešľaháme. Vychladnutú tortu jedenkrát prekrojíme. Spodný plát necháme vo forme, pokvapkáme jablkovou šťavou a rovnomerne natrieme plnkou. Prikryjeme druhým plátom a dáme na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Želé:tortové želé pripravíme podľa návodu na obale, ale namiesto vody použijeme jablčnú šťavu. Trochu želé natrieme štetcom na vrch torty a necháme krátko stuhnúť. Zvyšné želé vylejeme potom na tortu a dáme na ½ hodiny do chladničky stuhnúť. Okraj torty natrieme džemom a posypeme orechmi. Vrch torty ozdobíme kúskami jablka.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára