utorok 15. januára 2019

Izraelský šalát

zrelé avokádo., 4 stredne veľké zemiaky., 2 natvrdo uvarené vajcia., ½ šalátovej uhorky., 2 rajčiaky., paprika., 3 malé jarné cibuľky., 10 čiernych olív., šťava z citróna., 3 PL oleja., soľ., nahrubo pomleté čierne korenie., posekaná petržlenová vňať
Avokádo ošúpeme, rozpolíme a odstránime kôstku. Zemiaky a vajcia ošúpeme a ta ako avokádo, uhorku rajčiaky a papriku nakrájame na si cm veľké kocky. Mladú cibuľku očistíme, nakrájame na kolieska a zmiešame s olivami a ostatnými nakrájanými prísadami. Ochutíme citrónovou šťavou, olejom, osolíme, okoreníme a dáme na pol hodiny odležať. Pred podávaním posypeme šalát posekanou petržlenovou vňaťou.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára