250 g polohrubej múky., 150 – 200 ml mlieka., 25 g kvasníc., 30 g kryštálového cukru., vajce., 30 g masla., trocha soli
POTRETIE: 20 g práškového cukru., 25 g masla
OZDOBENIE: 15 g olúpaných mandlí alebo mandľových lupienkov
Z vlažného mlieka, cukru, droždia a trošky múky urobíme kvások. Pridáme ho do múky spolu s ostatnými surovinami a vymiesime hladké cesto. Nakoniec vmiesime vopred namočené hrozienka a vytvarujeme bochník. Dáme ho na vymastený plech a necháme 30 minút kysnúť. Potom ho potrieme rozšľahaným vajcom, ostrým nožom urobíme výrez napríklad v tvare kríža, aby nepopraskal a posypeme olúpanými mandľami. Pečieme asi 35 minút pri 200 stupňov C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára