sobota 12. januára 2019

Nugátové kolieska

150 g hladkej múky., 2 zarovnané KL kakaa., 60 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., 90 g mäkkého masla alebo margarínu., vajce
KRÉM: 150 g mäkkého nugatového krému typu Nutella., 120 g mäkkého masla
POTRETIE, OZDOBENIE A POSYPANIE: 2 PL prepasírovanej pomarančovej marmelády., poleva tmavá., niekoľko opražených lieskových orieškov
Na prípravu cesta zmiešame múku, kakao, cukor, vanilínový cukor a všetko preosejeme do misky. Pridáme maslo alebo margarín, vajce a na doske ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske z cesta vytvarujeme valček, ktorý rozvaľkáme na plát tenký 1 – 1,5 mm. Vykrajujeme kolieska s priemerom asi 4 cm, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme do rúry piecť. Ihneď po upečení nožom kolieska uvoľníme a necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Na prípravu krému ušľaháme nugátový krém a maslo elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na penu. Polovičné množstvo koliesok potrieme dvoma tretinami krému, priložíme zvyšné kolieska a mierne ich pritlačíme. Dáme na ½ hodiny do chladničky vychladiť. Marmeládu privedieme za stáleho miešania do varu a varíme do rozpustenia. Horúcou marmeládou natrieme pomocou štetca vršky koliesok a necháme vychladnúť. Polevu pripravíme podľa návodu na obalu. Odstrihneme roh a kolieska ozdobíme polevou. Zvyšným krémom naplníme cukrárske vrecko a kolieska ozdobíme ružičkami. Nakoniec ozdobíme orieškami. Lieskové oriešky na panvičke nasucho opražíme, kým nepraskne šupka. Potom v utierke šúľaním uvoľníme šupky. Kolieska môžeme vykrajovať i okrajom pohára.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára