Cesto: 210 g cukru., 100 g strúhaného kokosu., 6 vajec., balenie vanilkového cukru., 3 PL polohrubej múky., 3PL zemiakového škrobu., 2 Kl prášku do pečiva
Čokoládový krém: 500 ml mlieka., 250 g masla., 210 g cukru., balenie čokoládového pudingu., 2 žĺtka., PL zemiakového škrobu
K tomu: čokoládová poleva – 100 g čokolády., 3 PL margarínu., 3 PL mlieka
Cesto: Bielka vyšľahať s cukrom a vanilkovým cukrom. Za stáleho šľahania pridávať po jednom žĺtku. Múku zmiešať so zemiakovým škrobom, práškom do pečiva, strúhaným kokosom a všetko jemne vmiešame do vajíčkovej masy. Cesto dať do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy a piecť pri teplote 170 stupňov C asi 30 – 35 minút.
Čokoládový krém: Puding rozmiešať v 125 ml mlieka. Pridať žĺtka, zemiakový škrob a vymiešať. Zvyšok mlieka zavariť s cukrom, do vriaceho mlieka vliať puding a za stáleho miešania povariť. Maslo vymiešať. Za stáleho miešanie pridávať po PL vychladnutý puding.
Poleva: Zložky prihriať a vymiešať na jednoliatu masu.
Čokoládovo kokosová tortička: Upečené, vychladnuté cesto prekrojiť a natrieť krémom. Poliať polevou a vyzdobiť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára