pondelok 14. januára 2019

Tekvicová polievka-recept

cibuľa., strúčik cesnaku., 2,5 cm ďumbierového korenia., 2 – 3 tekvice si 1,4 kg., 2 – 3 kyslé jablká., šťavu z ½ citróna., 45 g masla., l slepačieho vývaru 60ml (4 PL) jablčnej šťavy
Cibuľu, cesnak a ďumbier očistíte a nadrobno nakrájajte. Pripravte tekvicu. Jablká ošúpte, odjadrite, nakrájajte na kocky. Kocky dajte do misky, pokropte ich citrónovou šťavou a dôkladne premiešajte, aby bola šťava rovnomerne na všetkých rezných plochách. Vo väčšej nádobe rozpustite maslo, pridajte cibuľu, cesnak ďumbier. Duste 2 – 3 minúty, kým cibuľa nezmäkne. Primiešajte tekvicu a jablká. Okoreňte. Prilejte vývar a uveďte do varu. Prikryté pomaly varte za občasného miešania (asi 40 minút). Polievku odstavte, nechajte trocha vychladnúť a rozmixujte. Opäť ju ohrejte , pridajte jablkovú šťavu a premiešajte. Ak je príliš hustá, pridajte vývar. Dochuťte podľa potreby.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára