pondelok 14. januára 2019

Polievka z mladej tekvice s karí

cibuľa., strúčik cesnaku., kg mladej tekvice., 375 g zemiakov., 45 g masla., 30 ml (2 PL) práškového karí korenia., l slepačieho vývaru
Cibuľu nakrájajte na kocky, cesnak nadrobno posekajte. Tekvicu ošúpte a pozdĺžne rozpoľte. Narežte na 1,25 cm kúsky. Zemiaky obieľte a nakrájajte na kocky. Vo väčšej panvici roztopte maslo. Pridajte cibuľu, cesnak a karí korenie. Päť minút pomaly duste za dôkladného miešania. Pridajte vývar a zemiaky, dochuťte a neprikryté pomaly varte 15 minút. Pridajte tekvicu a na veľmi slabom plameni varte ďalších 15 – 20 minút. Polievka nesmie silno vrieť. Polievku odstavte z ohrevu, nechajte trocha vychladnúť a ručným mixérom ju rozmixujte. Prípadne mixujte po častiach v klasickom mixéri a jednotlivé dávky zlejte do hrnca. Polievku opäť ohrejte a ak je príliš hustá, pridajte trochu vývaru. Dochuťte a ihneď podávajte.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára