pondelok 14. januára 2019

Andalúzske gazpacho

2 krajce bieleho chleba., 175 ml rajčiakovej šťavy., 60 ml (4 PL) červeného vína., 750 g zrelých rajčiakov., 2 strúčiky cesnaku., 4 mladé cibuľky., červená paprika., veľká uhorky., 45 ml (3 PL) olivového oleja., 30 ml (2 PL) červeného vínneho octu
Z chleba zrežte kôrku. Polámte ho a dajte do menšej misky. Pridajte rajčiakovú šťavu a červené víno a nechajte napučať. Paradajky ošúpte a nakrájajte, časť si odložte na zdobenie. Očistite cesnak, cibuľku nakrájajte na kolieska. Papriku nakrájajte na kocky, z toho polovicu najemno a odložte si ju na zdobenie. Uhorku ošúpte, pozdĺžne rozpoľte, vyškriabte z nej semená a nakrájajte na kocky. Časť si odložte na ozdobenie. Všetky zložky zmixujte na hladkú masu. Vzniknutú kašu prelejte do väčšej misy, primiešajte olej a ocot. Prikryte a chlaďte aspoň hodinu. Polievku premiešajte a ochutnajte. Ak je príliš hustá, pridajte trocha studenej vody.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára