sobota 12. januára 2019

Exotická ryžová torta

50 g masla., 150 g múky., 3 PL cukru., žĺtok
OBLOŽENIE: limeta., mango., papája., konzerva ananásu., 350 ml mlieka., 120 g mliečnej ryže., 50 g cukru., vanilkový cukor., 6 lístkov želatíny., 200 g šľahačky., ¼ l pomarančovej šťavy., vrecúško čírej želatínovej polevy
Maslo zmiešame s múkou, cukrom a žĺtkom. Hotové cesto nalejeme do formy a dáme do chladničky na hodinu odležať. Rúru predhrejeme na 180 stupňov C. Cesto prikryjeme desiatovým papierom, zaťažíme a pečime15 minút. Papier odstránime a necháme ešte 10 minút piecť. Vyberieme z formy a ochladíme. Kôru z limetky nastrúhame, šťavu vytlačíme. Mango a papáju olúpeme, dužinu nakrájame. Zmiešame s ananásom a zalejeme liemetovou šťavou. Mlieko s kôrou uvedieme do varu, vsypeme ryžu a varíme 25 minút. Pred dovarením pridáme oba cukry. Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody, vyžmýkame a roztopíme v ryžovej kaši. Dáme do chladničky. Šľahačku vymiešame. Keď začne ryžová kaša tuhnúť, zamiešame do nej najprv ovocie, šťavu a šľahačku. Na tortu naložíme krémovú masu a odložíme do chladu. Z pomarančovej šťavy a zvyšku cukru pripravíme podľa návodu želatínovú polevu, vychladíme a ozdobíme kúskami ovocia a kvetmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára