utorok 15. januára 2019

Kapor na modro na poľský spôsob

kapor., soľ., ½ l octu., l svetlého piva., 2 cibule., 2 bobkové listy., 4 biele a 4 čierne zrnká korenia., 3 klinčeky., 3 mrkvy., 3 póriky., pohár bieleho vína., citrón.., PL ságy vita., KL cukru
Vypitvaného kapra zvonku i zvnútra umyjeme. Chvostovú plutvu trošku skrátime a rybu zvnútra osolíme. Štvrť litra octu prevaríme a ešte horúci nalejeme na kapra. Potom kapra ihneď dáme na otvorené okno, aby zmodrel. Zvyšný ocot, pivo, ošúpanú cibuľu, bobkové listy a zrnká korenia dáme zovrieť, vložíme kapra a varíme na miernom ohni. Po chvíli k nemu pridáme nakrájanú mrkvu, pór, plátky citróna, ságu vita a cukor, prilejeme víno a varíme ešte 20 až 30 minút. Potom kapra opatrne vyberieme a položíme na zohriatu misu. Obložíme ho zeleninou, kolieskami citróna a podávame so zemiakmi s petržlenovou vňaťou.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára