streda 16. januára 2019

Severský závitok s lososom

pohár majonézy., 350 g lososa., citrón., vetvička kôpru., 150 g špenátu., 100 g tyčiniek Surimi., 20 g plátkovej želatíny
Formu vyložíme priľnavou fóliou a sparenými listami špenátu. Môžeme použiť aj listový mrazený špenát. Čerstvého lososa očistíme, zbavíme kostí, posypeme nasekaným kôprom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pripraveného lososa v pare krátko povaríme (max. 5 minút). Voda nesmie vrieť klokotom, pričom ideálna teplota je okolo 80 stupňov C. Uvareného lososa, tyčinky Surimi nakrájame na kocky, nahrubo nakrájame zvyšok špenátu, premiešame s majonézou. Primiešame rozpustenú želatínu, naplníme do pripravených foriem a necháme stuhnúť asi 3 hodiny. Stuhnutý výrobok vyklopíme, snímeme fóliu a nakrájame na plátky.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára