sobota 12. januára 2019

Koňakový Alexanderr

Naslepo 175 g masla., 225 g suchých čokoládových keksov., 225 g preosiateho práškového cukru., 3 PL koňaku., 150 ml smotany na šľahanie., 120 g roztopenej horkej čokolády., hobliny z tmavej čokolády na zdobenie
Čokoládové keksy vložíme do mikroténového vrecka a váľkom na cesto ich jemne rozdrvíme. Môžeme ich zomlieť aj na mlynčeku. V miske spracujeme keksy a 60 g masla. Keď je hmota hrudkovitá, roztlačíme ju na dno a boky plytkej okrúhlej nádoby z ohňovzdorného skla. Preosiaty práškový cukor a zvyšné maslo vymiešame, pridáme roztopenú čokoládu s koňakom a vyšľaháme na penu. V menšej nádobe vyšľaháme hustú šľahačku. Metličkou ju zľahka vmiešame do maslovočokoládovej hmoty a rozotrieme na základ keksov. Koláč ozdobíme čokoládovými hoblinami, uložíme na hodinu do chladničky a až potom podávame.
Čokoládové hobliny. Tabuľku horkej čokolády necháme v dlani trocha zmäknúť. Zo spodnej plochy čokolády škrabkou na zeleninu strúhame širšie hobliny.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára