sobota 12. januára 2019

Torta s čokoládovým likérom

4 vajcia., 180 g práškového cukru., 80 g hladkej múky., KL kypriaceho prášku., 2 bal. pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
KRÉM: 2 žĺtky., 80 g práškového cukru., ¼ l čokoládového likéru., 6 plátkov želatíny., 2 PL rumu., ¼ l šľahačkovej smotany
POTRETIE A POSÝPANIE: trochu ríbezľového džemu., ¼ l smotany na šľahanie., bal. stužovača šľahačky smeta-fix
OZDOBENIE: plátok želatíny., 1/16 l čokoládového likéru

Vajíčka s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme preosiatu múku, kypriaci prášok a pudingový prášok a zľahka premiešame. Cesto dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a zarovnáme až po okraj. Pečieme v dolnej časti vyhriatej rúry. Žĺtky vymiešame spolu s práškovým cukrom v horúcom vodnom kúpeli na krém. Odstavíme zo sporáka a primiešame likér. Želatínu pripravíme podľa návodu na balení, ohrejeme ju s rumom a rýchlo zamiešame. Pridáme opatrne vyšľahanú šľahačku a zľahka premiešame. Úplne vychladenú tortu jedenkrát prekrojíme jeden plát cesta vo forme natrieme džemom. Pripravený krém natrieme rovnomerne na spodný plát, zakryjeme druhým plátom a jemne pritlačíme. Dáme na 2 hodiny do chladničky stuhnúť. Opatrne uvoľníme uzáver formy. Podľa návodu na balení vyšľaháme šľahačku so stužovačom šľahačky do tuha, 2/3 šľahačky natrieme na vrch a boky torty. Zvyšnú šľahačku dáme do ozdobného vrecka s malou hladkou rúrkou a na vrch torty nastriekame ľubovoľný vzor. Okraj torty ozdobíme mandľovými lupienkami. Želatínu pripravíme podľa návodu na balení, zmiešame ju s likérom a ľubovoľne polejeme vrch torty.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára