sobota 12. januára 2019

Torta Bellini

5 žĺtkov., 60 g práškového cukru., vanilínový cukor., 5 bielkov., 60 g práškového cukru., 100 g hladkej múky., puding s vanilkovou príchuťou
PLNKA: 8 plátkov želatíny., 500 g nehrudkujúceho tvarohu., 80 g práškového cukru., 2 vanilínové cukry., citrónová kôra a šťava z umytého citróna., 2 olúpané a roztlačené broskyne (cca 150 g)., 500 ml smotany na šľahanie
POTRETIE A OZDOBENIE: 250 ml smotany na šľahanie., smeta-fix., 2 – 3 PL pasírovanej marhuľovej marmelády

Žĺtky šľahačom ušľaháme s práškovým cukrom (60 g) a vanilkovým cukrom na penu. Z bielkov a práškového cukru (60 g) šľahačom ušľaháme sneh. Jemne zapracujeme do ušľahanej peny. Múku preosejeme s vanilkovým pudingom a zapracujeme. 1/3 cesta rozotrieme do tortovej formy, ktorej don sme vyložili papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre. Rovnako upečieme ešte jeden plát tretiu tretinu cesta rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie – cesto rozotrieme na polovicu plechu a upečieme. Upečené diely otočíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom a pripečený papier stiahneme. Okraj formy očistíme a formu opäť zložíme, jeden okrúhly plát položíme na dno formy. Z plátu, ktorý sme piekli na plechu, nakrájame cca 6 – 7 cca široké pásy a obložíme nimi okraj formy tak, aby sa prekrývali. Odkrojky rozdrobíme a ponecháme ich do náplne. Na prípravu náplne namočíme želatínu podľa návodu. Tvaroh rozmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou i šťavou a roztlačenými broskyňa,io. Metličkou vmiešame omrvinky z korpusu. Pridáme šľahačku. Želatínu rozpustíme podľa návodu a vmiešame 2 – 3 PL náplne. Zmiešame s ostatnou náplňou a nalejeme do pripravenej formy. Zakryjeme druhým plátom a odložíme, najlepšie cez noc, do chladu. Oddelíme okraj formy, šľahačom ušľaháme smotanu so smeta-fixom a hornú stranu a boky šľahačkou natrieme. Lyžičkou vytvoríme jamky, do ktorých dáme trochu marmelády.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára