sobota 12. januára 2019

Ovocná torta so šľahačkou

6 vajce., 150 g práškového cukru., 80 g mletých orechov., 150 g polohrubej múky., KL kypriaceho prášku., 6 PL vody., 2 šľahačky v prášku., ľubovoľné ovocie na ozdobenie
PLNKA: 300 ml mlieka., puding s ananásovou príchuťou., 100 g masla., 250 ml ananásového kompótu., PL želatíny ., 3 PL kryštálového cukru

Bielky vyšľaháme s polovicou práškového cukru na tuhý sneh. Po jednom všľaháme žĺtky, striedavo po lyžiciach vmiešame preosiatu múku, premiešame s kypriacim práškom, vlažnú vodu a orechy. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, zarovnáme a upečieme. Vychladený korpus prekrojíme, natrieme plnkou, na ňu rozložíme ananásový kompót, zakryjeme korpusom a necháme stuhnúť. Potom vrch aj boky natrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme ovocím.
Plnka: z mlieka a pudingu uvaríme krém. Do vlažného všľaháme maslo a necháme vychladiť. Šťavu z kompótu premiešame so želatínou, necháme trochu napučať a vmiešame do vychladeného krému. Krém vyšľaháme dohladka ručným elektrickým šľahačom.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára