balíček mrazeného lístkového cesta (400 g)., ½ surového kurčaťa., 3 cibule., 60 g masla alebo margarínu., kayenské korenie., posekaná petržlenová vňať., žĺtok., mlieko
Lístkové cesto necháme podľa návodu na balení rozmraziť a potom ho vyvaľkáme na hrúbku ½ cm. Pokrájame ho na obdĺžniky. Umyté kurča očistíme z kože a kostí a pokrájame na kocky. Cibuľu očistíme a tiež pokrájame nadrobno. Rozpustíme tuk a kuracie mäso na ňom do zlatista opečieme. Potom okoreníme, posolíme a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. S cibuľou ešte 5 minút podusíme. Necháme vychladnúť, čajovou lyžičkou naberáme malé kôpky a ukladáme na cesto. Cesto preložíme a dookola pevne stlačíme. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a uložíme na navlhčený plech. Pečieme do zlatista v rúre, predhriatej na 250 stupňov C 10- 15 minút. Podávame teplé. Z cesta získame 8 – 10 taštičiek.
Tip: Do taštičiek je veľmi chutná aj táto plnka: 2 nadrobno pokrájané papriky podusíme s cibuľkou pokrájanou na kocky na 60 g masla alebo margaríne (bez vody). Polovicu upečeného kurčaťa pokrájame. Spolu so soľou, korením a ½ čajovej lyžičky rozmarínu pridáme k zelenine. Dobre rozmiešame a vychladenou zmesou plníme taštičky z lístkového cesta.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára